bakfietsweb

Elektrische bakfiets

Bakfietsen bestaan al sinds jaar en dag. Maar sinds de komst van de elektrische ondersteuning, was het natuurlijk niet lang wachten tot de eerste elektrische bakfietsen zouden komen. En wij zijn maar wat blij met deze ontwikkeling. Een bakfiets weegt al snel enkele tientallen kilo's. En dan heb je het nog niet eens over de kinderen en de boodschappen die je er mee vervoert. Heb je ook nog eens wind tegen en heuvel op, en je trapt je al snel een ongeluk. Dat is dus nu verleden tijd met de elektrische bakfiets. Door de elektrische ondersteuning hoef jij nooit meer na te denken over al het gewicht wat je mee moet nemen in de bak en of je wel of geen wind tegen hebt. Zowel de korte als de lange afstanden leg jij zonder enige moeite makkelijk af! 

Urban Wheelz Cargo elektrische bakfiets zwart
Urban Wheelz Cargo elektrische bakfiets zwart

€ 3599.00

Troy elektrische bakfiets matzwart 7V
Troy elektrische bakfiets matzwart 7V

€ 1799.00

Vogue E-bakfiets Supreme 24 Inch zwart grijs
Vogue E-bakfiets Supreme 24 Inch zwart grijs

€ 2499.00

Johnny Loco E-Cargo Dutch Delight elektrische bakfiets blauw 7V
Johnny Loco E-Cargo Dutch Delight elektrische bakfiets blauw 7V

€ 3999.00

Cangoo Downtown Plus elektrische bakfiets zwart 7V
Cangoo Downtown Plus elektrische bakfiets zwart 7V

€ 1749.00

Popal Cab Paris elektrische bakfiets zwart
Popal Cab Paris elektrische bakfiets zwart

€ 1599.00

Cangoo Scoobi elektrische bakfiets zwart 7V (wielmotor)
Cangoo Scoobi elektrische bakfiets zwart 7V (wielmotor)

€ 2099.00

Elektrische bakfiets kopen? Hier moet je op letten:

Het kopen van een elektrische bakfiets is niet zomaar iets. Het gaat al snel om een flinke som geld en daarom wil je een wel overwogen keuze maken. Bij Bakfietsweb snappen we dat maar al te goed. Om het kopen van een e-bakfiets iets eenvoudiger te maken, hebben wij alvast een kort lijstje voor je opgesteld waar je op moet letten.

  • Actieradius: de actieradius geeft aan hoeveel kilometer je met de elektrische ondersteuning kunt afleggen. Per bakfiets geven wij ook aan wat de actieradius is. De actieradius wordt grotendeels bepaald door het vermogen van de accu. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de actieradius. Bij sommige elektrische bakfietsen is het ook mogelijk om een accu upgrade te kiezen. Let er op dat de opgegeven actieradius slechts een indicatie is. De actieradius is namelijk sterk afhankelijk van  het gebruik. Fiets je bijvoorbeeld altijd in de hoogste ondersteuningsstand, dan is de accu sneller leeg. Ook kost het meer vermogen om tegen de wind in of heuvel op te fietsen. Ga dus van te voren goed na voor welke activiteiten en afstanden je de bakfiets wilt gaan gebruiken en stem hierop het actieradius af.

  • Plek van de motor: bij de elektrische bakfietsen zijn er twee veel gebruikte plekken voor de motor: in het achterwiel of bij trapas (middenmotor). Het grootste verschil zit 'm in de prijs. Electrische bakfietsen met een motor in het achterwiel zijn goedkoper dan de bakfietsen met een middenmotor. Een bakfiets met middenmotor kost namelijk al snel ruim 2000 euro. Het voordeel van een middenmotor is dat de kracht van de motor verdeeld wordt, dit geeft een hele natuurlijke elektrische ondersteuning. Het voelt alsof je het allemaal zelf doet. Bij een elektrische bakfiets met de motor in het achterwiel komt de ondersteuning van achteren. Dit voelt meer als een zetje in de rug.


Welke merken elektrische bakfietsen zijn er?

Bij Bakfietsweb bieden we een ruime keuze uit diverse merken elektrische bakfietsen. Ieder merk bakfiets heeft zijn eigen eigenschappen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goedkope e-bakfiets, dan kom je uit op een bakfiets van het merk Troy, Popal of Cangoo. Ga je liever voor een e-bakfiets van zeer goede kwaliteit, dan moet je kijken naar de modellen van Johnny Loco en Vogue. Deze zijn vanzelfsprekend ook duurder. Er is voor ieder wat wils. Maar voor iedere elektrische bakfiets gelden dezelfde voorwaarden: gratis rijklare verzending binnen Nederland en België tegen de scherpste prijzen!


Proefrit maken op een elektrische bakfiets? Dat kan!

Wil je liever eerst een proefrit maken op een electrische bakfiets? Geen probleem. In onze winkel in Hillegom hebben wij altijd een exemplaar staan om te testen. Bovendien kun je onze bakfietsspecialist alles vragen wat je maar wilt. Kom langs tijdens onze ruime openingstijden. Onze winkel is op werkdagen geopend van 09.00 - 18.00 en op zaterdag van 09.00 tot 17.00. Ervaar zelf het gemak!


Waarom een elektrische bakfiets kopen bij Bakfietsweb?

Bakfietsweb is dé specialist in bakfietsen. We helpen je graag even herinneren waarom:

* Scherpe prijzen: je betaalt nooit te veel

* Alle bakfietsen binnen NL en BE 100% rijklaar geleverd

* Gratis verzending binnen Nederland en België

* Advies op maat: kom langs in onze winkel of vraag het onze specialist telefonisch


Bakfietsweb.nl is de specialist in bakfietsen.
Advies op maat
Gratis rijklaar thuisbezorgd
Grootste assortiment bakfietsen in de Benelux!